Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Δελτίο Τύπου 22-7-08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/7/08

Adames2Επίσκεψη στον Κηφισό πραγματοποίησε ο νέος Πρόεδρος του ΦΔΑΚ καθηγητής κ. Παναγιώτης Σίσκος την Τρίτη 22 Ιουλίου μαζί με τον Γραμματέα του ΦΔΑΚ κ. Κ. Λάσκαρη ενώ αμέσως μετά πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Παναγιώτη Φωτιάδη.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από την περιοχή του ρέματος Φασίδερι (παραχείμαρρος του Κηφισού) στην Άνοιξη Αττικής και συνεχίστηκε σε άλλους παραχειμάρρους στο Κρυονέρι. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος επισκέφθηκε την περιοχή του κεντρικού Κηφισού, στις Αδάμες, στη Χελιδονού, στις Αχαρνές και στην Κηφισιά μέχρι τη Μεταμόρφωση.
Ο κ. Σίσκος διαπίστωσε ότι σε αρκετά τμήματα ο ποταμός διατηρείται σε πολύ ωραία φυσική κατάσταση, σε άλλα σημεία όμως υπάρχουν απορρίμματα, μπαζώματα και αυθαίρετες κατασκευές που δείχνουν ότι απαιτείται αυξημένη προστασία.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΦΔΑΚ πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Παναγιώτη Φωτιάδη. Ο κ. Σίσκος δήλωσε την πρόθεσή του να παραμείνει η έδρα του ΦΔΑΚ στο Δήμο Αχαρνών, όπως προβλέπεται από το Π/Δ 346/2002 και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια του Δημάρχου.  
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΦΔΑΚ, διαβεβαίωσε τον κ. Σίσκο ότι θα συμπαρασταθεί στο έργο του Φορέα με άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.
    (Στη φωτογραφία δεξιά ο Κηφισός στην περιοχή Αδάμες Κηφισιάς)