Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Το νέο Δ.Σ. του ΦΔΑΚ (Δελτίο Τύπου)

                    Φ. Δ. Α. Κ.
      Ν.Π.Ι.Δ./Π.Δ.346/ ΦΕΚ 287/28-11-02
      «Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης
        του ποταμού Κηφισού Αττικής
         και των παραχειμάρρων.».                                            
              ΕΔΡΑ: ΑΧΑΡΝΕΣ    

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                             2/7/08

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες 1η Ιουλίου 2008 στο ΥΠΕΧΩΔΕ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού (ΦΔΑΚ), ύστερα από πρόσκληση του νέου Προέδρου Καθηγητή κ. Παναγιώτη Σίσκου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ορίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 18132/10.6.08  απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά, που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 258/13.6.2008 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αποτελείται:

Πρόεδρος: Παναγιώτης Σίσκος, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας του Πανεπιστ. Αθηνών
Αναπληρ. Πρόεδρος: Παναγιώτα Καπερώνη Δ/ντρια ΔΕΑΑΠ ΥΠΕΧΩΔΕ

Τακτικά και αναπληρωματικά μέλη:

Παπανικολάου Μάνος, Δ/ντής Οργανισμού Αθήνας με αναπληρωτή τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ορεστίδη Σταύρο.
Τσίτουρας Παναγιώτης, Πρόεδρος της Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Λάσκαρη αν. Γεν. Γραμματέα της Οικ. Εξόρμ. Αττικής.
Αντωνάκου Δανάη, Αντινομάρχης Περιβάλλοντος Νομαρχίας Αθηνών  με αναπληρώτρια την κ. Νίνα Μπένου Καπέλη.
Κουτσογιάννης Δημήτριος, Καθηγητής Τομέα Υδραυλικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΕΜΠ με αναπληρωτή τον Μανώλη Αφτιά, Καθηγητή του ιδίου Τμήματος του ΕΜΠ.
Χιωτάκης Νικόλαος, Δήμαρχος Κηφισιάς, Πρόεδρος της ΕΣΔΚΝΑ με αναπληρωτή τον Κόντο Σταύρο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας
Τζίτζιφας Δημήτριος, Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Αντιπρόεδρος της ΕΣΔΚΝΑ με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Φωτιάδη Δήμαρχο Αχαρνών.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία και συγκροτήθηκε σε Σώμα. Η απερχομένη αν. Πρόεδρος κ. Ευτυχία Παναγιωτοπούλου παρέδωσε το αρχείο του ΦΔΑΚ στο νέο Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Σίσκο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Ο Πρόεδρος Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σίσκος ευχαρίστησε τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ για το έργο το οποίο παρήγαγαν χωρίς την αναγκαία οικονομική στήριξη.
Την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη λειτουργία του Φορέα εξέφρασαν ο Πρόεδρος της ΕΣΔΚΝΑ Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΔΚΝΑ Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Δημήτρης Τζίτζιφας.

Ο Πρόεδρος του ΦΔΑΚ μετέφερε την πολιτική απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά για την πλήρη λειτουργία και χρηματοδότηση του Φορέα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων μερών, σύντομα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση και ανάπλαση του πολύπαθου Κηφισού.
………………………………………………………………………………..
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Παναγιώτης Απ. Σίσκος, Πρόεδρος ΦΔΑΚ, 6977450930
Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Γραμματέας ΦΔΑΚ, 6977287596