Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Συμμετοχή της Νομαρχίας Αθηνών μαζί με τον ΦΔΑΚ στο Life Environment



Με ποσό 200 χιλιάδων ευρώ αποφάσισε να συμμετάσχει η Νομαρχία Αθηνών στην υποβολή υποψηφιότητας έργου του ΦΔΑΚ προς το Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μέσο Life Environment για τον Κηφισό.
Η απόφαση ελήφθη από το Νομαρχιακό Συμβούλιο στη Συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου (φωτογραφία δεξιά) ύστερα από εισήγηση της Αντινομάρχου Περιβάλλοντος κ. Δανάης Αντωνάκου.
Ο Νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τη Νομαρχία Αθηνών για τον Κηφισό και τόνισε ότι με συνέπεια θα συμμετάσχει και στο πρόγραμμα Life Environment.
Ο Πρόεδρος του ΦΔΑΚ κ. Παναγιώτης Σίσκος ανέλυσε τα στοιχεία του προγράμματος που ετοιμάζεται να υποβάλει ο ΦΔΑΚ με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ευχαρίστησε δε τους Νομαρχιακούς Συμβούλους για τη θετική τους στάση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέρ της συμμετοχής της Νομαρχίας στο πρόγραμμα για τον Κηφισό τάχθηκε και το μεγαλύτερο μέρος της Αντιπολίτευσης αναγνωρίζοντας ότι απαιτείται δράση για τη βελτίωση του ποταμού της Αθήνας.